L’ASSOCIACIÓ DE PROPIETARIS DEL MONTSENY I LA PREVENCIÓ D’INCENDIS

Gràcies al conveni de col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona per a la prevenció d’incendis forestals mitjançant el foment de la gestió forestal estratègica als municipis de Cànoves i Samalús, La Garriga, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera i Figaró-Montmany, la Associació de Propietaris del Montseny, ha dut a terme els treballs de gestió forestal en dues zones considerades estratègiques per poder atacar un gran incendi forestal.

Son un total de 8,46 hectàrees de dues finques de la zona de Can Mas, a cavall dels municipis de la Garriga i El Figaró, i 9,73 hectàrees de la zona de Can Planell i Can Sorell, sota de Sant Elies, a Sant Pere de Vilamajor.

Les intervencions, han buscat trencar la continuïtat que tenien els boscos a nivell horitzontal per les capçades dels arbres que es toquen entre elles. També la vertical, que permet que un foc localitzat al sotabosc s’expandeixi amb facilitat cap a les capçades.

Els treballs es van fer a finals de l’any passat i ara s’estan acabant les tasques de retirada de fusta.

image002image003