Ajuts 2024 Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona

Oberta la convocatòria d’ajuts a la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona ( Any 2024) amb l’objecte de fomentar projectes amb les següents finalitats:

Activitats forestals (import màxim subvencionable de 4.000 €/sol·licitant).
Treballs silvícoles no rendibles, arranjament de camins per a la prevenció d’incendis, construcció i manteniment de basses i silvicultura preventiva, reparació dels danys causats per la fauna, incendis, nevades, o altres, realització de camins planificats en plans de gestió forestals, inversions de maquinària, etc.

Activitats agrícoles-ramaderes (import màxim subvencionable de 5.500 €/sol·licitant).
Millora d’instal·lacions vinculades a l’activitat, actuacions subjectes a limitacions d’activitats, arranjament o construcció de camins, sèquies, basses i altres, actuacions de prevenció per a danys ocasionats per la fauna o altres fenòmens naturals, adquisició de maquinària, etc.

Empreses de serveis (import màxim subvencionable de 5.500 €/sol·licitant).
Millora en la gestió eficient de l’aigua, legalització d’instal·lacions i la seva accessibilitat, despeses de certificacions, obres d’elements exteriors dels edificis subjectes a limitacions, material divulgatiu, etc.

Millora dels habitatges i restauració del patrimoni arquitectònic (només de primera residència) (import màxim subvencionable de 5.500 €/sol·licitant).
Obres, millora de seguretat, gestió eficient de l’aigua, despeses de reparació de danys provocats per fenòmens naturals, protecció d’habitatges enfront incendis forestals, etc.

Entitats culturals, cíviques i esportives (import màxim subvencionable de 1.100 €/sol·licitant).
Realització d’activitats, edició de material divulgatiu i pedagògic, etc.

Instal·lacions tèrmiques de biomassa i actuacions d’eficiència – estalvi energètic en edificis (import màxim subvencionable de 8.000 €/sol·licitant).
Obres d’optimització del consum de recursos naturals, instal·lació o millora d’instal·lacions amb energies renovables, millores en instal·lacions elèctriques i d’aigua calenta, inversions per a l’ús de biomassa, etc.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de juny de 2023 (inclòs).

Període d’execució de les actuacions: entre l’1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2024 (inclòs)

Justificació de les actuacions: Entre el 2 de gener de 2025 i el 31 de març del 2025 (inclòs).

Parcs on aplica la convocatòria: Montseny, Montnegre i el Corredor, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Garraf, Olèrdola i Montesquiu i Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Accès a les bases i convocatoria:    Basessubvparcsnaturals2024

L’ASSOCIACIÓ DE PROPIETARIS DEL MONTSENY I LA PREVENCIÓ D’INCENDIS

Gràcies al conveni de col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona per a la prevenció d’incendis forestals mitjançant el foment de la gestió forestal estratègica als municipis de Cànoves i Samalús, La Garriga, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera i Figaró-Montmany, la Associació de Propietaris del Montseny, ha dut a terme els treballs de gestió forestal en dues zones considerades estratègiques per poder atacar un gran incendi forestal.

Son un total de 8,46 hectàrees de dues finques de la zona de Can Mas, a cavall dels municipis de la Garriga i El Figaró, i 9,73 hectàrees de la zona de Can Planell i Can Sorell, sota de Sant Elies, a Sant Pere de Vilamajor.

Les intervencions, han buscat trencar la continuïtat que tenien els boscos a nivell horitzontal per les capçades dels arbres que es toquen entre elles. També la vertical, que permet que un foc localitzat al sotabosc s’expandeixi amb facilitat cap a les capçades.

Els treballs es van fer a finals de l’any passat i ara s’estan acabant les tasques de retirada de fusta.

image002image003

Bon NAdal i un 2023 ben regat!

nadala-2023

Subvenció de la Diputació de Barcelona a L’Associació de Propietaris del Montseny

L’objecte de la subvenció concedida va destinada a finançar actuacions per l’impuls agroforestal sostenible, en l’àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, potenciació de la gestió forestal conjunta, la participació en tots els actes que es desenvolupen en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el foment dels productes forestals i l’atenció i assessorament als propietaris forestals.

Ajuts de la Diputació de Girona per l’any 2022

La Diputació de Girona ha concedit novament aquest any uns ajuts a la nostra associació APMontseny, per a impulsar la gestió agroforestal sostenible dins l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny.
Els ajuts van destinats a fomentar la gestió forestal entre els petits propietaris a partir del Pla tècnic de gestió i millora forestal conjunt d’Arbúcies.
Aquest suport permet que els petits propietaris disposin d’aquesta eina de gestió de les seves finques, sense que els representi cap cost.
La Diputació de Girona també dona suport a la nostra associació, sufragant part dels costos de l’enginyeria forestal que col·labora amb nosaltres en l’estudi i redacció dels Plans tècnics de gestió i millora forestal.

Constitució de la Junta Rectora del Parc Natural del Montseny

Dimecres dia 13 de Juliol, en el municipi del Montseny, es va constituir la Junta Rectora del Parc Natural del Montseny.

Aquesta Junta Rectora que ha de marcar les línies d’acció i direcció del Parc, aplega representants de les administracions públiques i d’associacions empresarials, ambientals, veïnals, culturals i de propietaris del territori.

Es tot un èxit i un orgull, per a la nostra Associació, que sis membres d’aquesta nova Junta, siguin membres de l’Associació de Propietaris del Montseny, assumint un d’ells la Presidència de la Junta Rectora.

Junta Rectora del Parc Natural del Montseny

Així doncs, el Parc Natural del Montseny és el primer parc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona amb òrgans de govern rectors que compten amb la participació, no només consultiva sinó amb capacitat de decisió, d’entitats i associacions de la societat civil, tal com la Llei obliga.

Us adjuntem l’enllaç a la noticia publicada per la Xarxa de Parcs Naturals.

https://parcs.diba.cat/web/l-informatiu/-/montseny-es-constitueix-la-junta-rectora-del-parc-natural-del-montseny-el-primer-parc-natural-gestionat-per-la-diputaci%C3%B3-de-barcelona-que-incorpora-la-societat-civil-en-la-seva-gesti%C3%B3

Assemblea Apmontseny 2022

logo

Dissabte  dia 4 de juny es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’Associació de Propietaris del Montseny al local Municipal La Fàbrica, de Sant Pere de Vilamajor  i també es va poder seguir telemàticament.

L’acte es va iniciar amb la conferencia:

Producció catalana de fusta. Perspectives de creixement i possibilitats de canvis del mercat. A càrrec del Sr. Francesc Cano, Director Adjunt de Transferència del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)

Posteriorment en l’ordre del dia de l’assemblea es va procedir a la renovació i ratificació de càrrecs i el fins ara President Sr. Francisco de Puig va fer un resum de les activitats i fets mes remarcables del seu mandat. El nou President Sr. Carles Masvidal, va prosseguir amb les prioritats, línies de treballs i projectes previstos per part de l’Associació de Propietaris del Montseny.

La Sra. Berta Pericas, enginyera forestal, que col·labora amb l’Associació va aprofundir amb els treballs que es duran a terme per fomentar la gestió forestal, la prevenció d’incendis,  a partir dels Plans de Gestió i Millora Forestals conjunts.

Finalment el Sr. Rafel Catafal va aprofundir en les actuacions realitzades i va presentar als socis l’informe econòmic.

Desprès del torn de precs i preguntes, es va donar per finalitzat l’acte agraint la Junta la presència, tant física com telemàtica , de tots els assistents.

dc36553d-8244-43a0-a3d2-753dbc19d81d24ef055c-c005-4807-b79b-eb8f4fa7adbf

Reconeixement de la UNESCO (Reserva de la Biosfera) a la nostra Associació

Comuniquem a tots els nostres socis i simpatitzants que recentment ens han atorgat el reconeixement de la UNESCO (Reserva de la Biosfera) al compromís mediambiental en l’apartat “Desarrollo económico y social sostenible” per la gestió forestal coordinada i sostenible que venim duent a terme dins la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Es una gran notícia que ens incentiva a seguir treballant per la conservació i millora de la gestió de les nostres finques.

image001

nadala 2021_1

Subvenció de La Diputació de Barcelona a l’Associació de Propietaris del Montseny per a l’impuls de la gestió agro-forestal, en l’àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

L’objecte de la subvenció es la dinamització de la planificació i gestió forestal sostenible en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny, potenciació de la gestió forestal conjunta, la participació en tots els actes que es desenvolupen en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el foment dels productes forestals i l’atenció i assessorament als propietaris forestals.