Reconeixement de la UNESCO (Reserva de la Biosfera) a la nostra Associació

Comuniquem a tots els nostres socis i simpatitzants que recentment ens han atorgat el reconeixement de la UNESCO (Reserva de la Biosfera) al compromís mediambiental en l’apartat “Desarrollo económico y social sostenible” per la gestió forestal coordinada i sostenible que venim duent a terme dins la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Es una gran notícia que ens incentiva a seguir treballant per la conservació i millora de la gestió de les nostres finques.

image001

nadala 2021_1

Subvenció de La Diputació de Barcelona a l’Associació de Propietaris del Montseny per a l’impuls de la gestió agro-forestal, en l’àmbit del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

L’objecte de la subvenció es la dinamització de la planificació i gestió forestal sostenible en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny, potenciació de la gestió forestal conjunta, la participació en tots els actes que es desenvolupen en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny, el foment dels productes forestals i l’atenció i assessorament als propietaris forestals.

Assemblea any 2021

assemblea

Dissabte  dia 23 d’octubre es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’Associació de Propietaris del Montseny.

Aquest any,  l’Assemblea General Ordinària es va celebrar a la Sala del Auditori de Música de La Garriga i també es va poder seguir telemàticament.

El President Sr. Francisco de Puig va fer un resum de les activitats i fets mes remarcables que afecten al mon forestal i les línies de treball per al 2021.

La Sra. Berta Pericas, enginyera forestal, que col·labora amb l’Associació va aprofondir amb els treballs que es dues a terme per fomentar la gestió forestal a partir dels Plans de Gestió i Millora Forestals conjunts.

Finalment el Sr. Rafel Catafal va aprofundir en les actuacions realitzades i va presentar als socis l’informe econòmic.

Desprès del torn de precs i preguntes, es va donar per finalitzat l’acte agraint la Junta la presència, tant física com telemàtica , de tots els assistents.

Dissabte dia 23 d’octubre es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’Associació de Propietaris del Montseny
Aquest any,  l’Assemblea General Ordinària es va celebrar a la Sala del Auditori de Música de La Garriga i també es va poder seguir telemàticament.
El President Sr. Francisco de Puig va fer un resum de les activitats i fets mes remarcables que afecten al mon forestal i les línies de treball per al 2021.
La Sra. Berta Pericas, enginyera forestal, que col·labora amb l’Associació va aprofundir amb els treballs que es dues a terme per fomentar la gestió forestal a partir dels Plans de Gestió i Millora Forestals conjunts.
Finalment el Sr. Rafel Catafal va aprofundir en les actuacions realitzades i va presentar als socis l’informe econòmic.
Desprès del torn de precs i preguntes, es va donar per finalitzat l’acte agraint la Junta la presència, tant física com telemàtica, de tots els assistents

Ajuts de la Diputació de Girona any 2021

La Diputació de Girona ha concedit aquest any uns ajuts a la nostra associació APMontseny, per a impulsar la gestió agroforestal sostenible dins l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Els ajuts van destinats a fomentar la gestió forestal entre els petits propietaris a partir del Pla tècnic de gestió i millora forestal conjunt d’Arbúcies.

Aquest suport permet que els petits propietaris disposin d’aquesta eina de gestió de les seves finques, sense que els representi cap cost.

La Diputació de Girona també dona suport a la nostra associació, sufragant part dels costos de l’enginyeria forestal que col·labora amb nosaltres en l’estudi i redacció dels Plans tècnics de gestió i millora forestal.

NOU LLIBRE DE MARTI BOADA

Desde l’Associació hem cregut oportú donar difusió a aquest nou llibre d’en Martí Boada, tot recomenant la seva lectura.

El pròleg es de la Ona Balló Pedragrosa i ha estat publicat per Edicions El Cep i la Dansa de Vilanova i la Geltrú.

Segons la Editorial “Martí Boada es un referent en l’àmbit de l’educació ambiental i prestigiós expert que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient. Ha publicat uns 100 llibres sobre medi ambient, sostenibilitat, socioecològica dels boscos del món… Diversos articles científics… Ara ens obsequia aquest poemari, la seva saviesa en to poètic.”
WhatsApp Image 2021-03-05 at 08.07.34
WhatsApp Image 2021-03-05 at 08.07.34 (1)

Bones Festes

nadala 2020_2

Subvenció de La Diputació de Barcelona a l’Associació de Propietaris del Montseny per a l’impuls de la gestió forestal sostenible.

L’objecte de la subvenció es per finançar actuacions, en l’àmbit del Parc Natural i la Reserva de la Biosfera del Montseny, tals com la dinamització de la planificació forestal sostenible, el foment dels productes forestals i l’atenció i assessorament a propietaris forestals entre d’altres.

25è Fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible CETS

El 25è Fòrum permanent de la CETS es va celebrar de forma virtual el dijous 15 d’octubre a la tarda. Va comptar amb la participació de representants d’administracions i entitats públiques, així com d’empreses i activitats del sector turístic i empreses locals. A continuació adjuntem el Link que permet accedir a la nota de premsa informativa publicada

Informació Fòrum.

Assemblea Any 2020

Notícia Assemblea 2020